· Cv hazırlarken olduğu gibi linkedin profili oluştururken de verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olun.
· Bilgilerinizi güncel tutun ve kendi mesleğinize uygun olan gruplara üye olarak, güncel bilgileri ve gelişmeleri takip edin.
· Paylaşmanız en önemli bilgilerden biri de profilinizdeki resminiz. Çünkü insanlar iş dünyasında çok fazla kişiyle iletişim halinde oldukları için, isimler unutulabiliyor; fakat kullanıcılar sizin resminizi gördüklerinde sizi hatırlama ihtimalleri daha da artar. Diğer sosyal mecralara kıyasla daha resmi ve ciddi bir ortam olduğu için burada paylaştığınız profil resmine de özen göstermeniz gerekiyor. Ünvanınız ve çalıştığınız sektörün kriterlerini de göz önünde bulundurarak bir fotoğraf paylaşabilirsiniz.
· Profilinize sahip olduğunuz yetenekleri, sertifikaları ve ilgi alanlarınızı paylaşarak zenginleştirebilirsiniz. Sayfanızı inceleyen biri sizin yeteneklerinizi ve ilgili alanlarınıza ulaşarak sizinle irtibata geçebilir.
· Linkedin’de tanıdık tanımadık herkesle bağlantı kurmaktansa, gerçekten sizinle alakalı olacak kişilerle bağlantıda olmanızda fayda var.
· Linkedin üzerinden iş ararken çalışmak istediğiniz kurumun insan kaynakları yetkilisine özel mesaj olarak CV gönderecekseniz bunu karşınızdaki kişiyi özel hissettirerek yapın ki özel bir karşılık alabilesiniz. İnsan kaynakları yetkilisi gönderilen mesajda To’daki onlarca kişiden biri olduğunu görürse kişinin firmayı önemsemediğini düşünerek gerekli ilgiyi göstermeyebilir.
· İş görüşmesine davet edildiğinizde linkedin’i firmayı araştırmak için araç olarak kullanabilirsiniz.
· Görüşme sonrasındaysa insan kaynakları yetkilisine Linkedin üzerinden laubali olmayan ama sıcak bir “tanıştığımıza memnun oldum, görüşmemiz esnasında göstermiş olduğunuz nazik tavırlarınız için teşekkür ederim” mesajı atarsanız pek çok adaydan daha özel bir noktaya ilerleme fırsatı edinebilirsiniz.